Mokgwa wa X-rei ya maekherosekhoupu o ka šomišwa go bona ditho tše nnyanenyane tša dikhunkhwane - ST Communications; Philipp, L .; Marion, J.; Du Plessis, A.; Tshibalanganda, M.; Terblanche, J. (My University, 2023)
Go hwetša dipalopalo tša ditho tša go thuša go hema tša dikhunkhwane le pharologantšho ya tšona e sa le tlhobaboroko ka baka la saese ya tšona ye e ka lemogwago ka maekhrosekhoupu. Mo re lekantšha bogolo bja mogolo wa dikhunkhwane go šomišwa sekena sa maekhro-thomokerafi ya X-rei (µCT) (go resolušene ya 15 µm) go sebokwana sa go phela, seo se robaditšwego sa dikhunkhwane tša legoro la Cacosceles newmannii go akaretša mehuta ye e fapafapanego ya bogolo bja mmele. Ka letlakaleng le re abelana ka datha ya bogolo ka botlalo le dimmotlolo tša 3D tša disekene tše 12, tše di abelanago ka datha ye mpsha go pušeletšego ya ditshekatsheko tša go tšea diswantšho le dipharologantšho tša ponagalo ya dibopego tša megolo tše di hwetšwago go mekgwa ye e fapafapanego ya pontšho ya diswantšho ka dikarolokarolo. Datha ya bolumu e fiwa mo ka dibopego tše di arogantšwego tša megolo bjalo ka dimmotlolo tša 3D.
Northern Sotho translation of DOI: 10.31730/osf.io/2urxf
Keywords: Thomokerafi; Maekhrosekhoupu; Dikhunkhwane